Openda reikt scheidsrechter Visser de hand: Vooral erg voor hen

Openda reikt scheidsrechter Visser de hand: "Vooral erg voor hen"

26-04-2019 11:45 Laatste update: 12:07
3

Loïs Openda speelde afgelopen maandag geen goeie partij tegen Antwerp, maar had wel een penalty moeten krijgen na een fout van Jelle Van Damme. In Het Nieuwsblad toont hij zich vergevingsgezind.

"Er konden eigenlijk twee penalty's in mijn voordeel gefloten worden", vertelt hij zelfs. "De eerste was flagrant, maar in een fase daarna krijg ik nog een duw. Ik vond het vreemd dat er niet ingegrepen werd, ja."

Openda wil echter niet alle schuld bij de refs leggen. "Of we gefrustreerd zijn? Ach, neen. De scheidsrechters doen ook maar hun job. Als zij slechte beslissingen nemen, is dat vooral erg voor hen. Met de fases rond Mechele en Van Damme hebben we twee keer pech gehad, al waren het duidelijk foute beslissingen. Maar in de kleedkamer hebben we er niet heel veel over gepraat."

Openda denkt dat de titel nog altijd kan voor Club. "De trainer had ons op het hart gedrukt dat we absoluut moesten winnen op Antwerp, maar ook nu blijven we erin geloven. Voor hetzelfde geld lopen we dit weekend alweer een beetje in op Genk. Gefocust blijven tot het einde is de boodschap. We gaan alles geven om weer op titelkoers te raken."