'Standard neemt grote beslissing en denkt aan vertrek Mpoku en Carcela'

'Standard neemt grote beslissing en denkt aan vertrek Mpoku en Carcela'

26-04-2019 09:33
3

Standard is bezig aan een grote hervorming. Het wil de club komende zomer stevig veranderen. Razvan Marin vertrekt al naar Ajax, maar hij is niet de enige die lijkt te vertrekken.

Zo geeft Het Nieuwsblad aan dat ook Paul-José Mpoku en Mehdi Carcela niet op een langer verblijf bij Standard moeten rekenen. Het duo is dan wel belangrijk voor Standard, maar toch willen de Rouches voor een nieuwe wind zorgen in de spelersgroep.

Carcela kent een bijzonder matig seizoen bij Standard en mag dan ook vertrekken. Michel Preud'homme lijkt bijzonder teleurgesteld te zijn in de Marokkaan. "Mehdi kan iets creëren, maar ik had de hoop hem nog beter te maken. Of ik dat volgend seizoen nog kan? Dat denk ik niet. Hij heeft voor een bepaalde structuur in zijn carrière gekozen, waarin hij niet die absolute wil heeft om drie à vier procent beter te worden", gaf hij deze week nog aan in La Dernière Heure.

Ook Mpoku is op weg naar de uitgang. Afgelopen winter was er interesse van het Amerikaanse New England Revolution, maar een bod werd toen tot twee keer toe afgewezen. Ook Fenerbahçe toonde interesse. De Rouches hopen zo'n vijf miljoen euro te kunnen ontvangen voor de kapitein.