Voorzitter Huyck van Waasland-Beveren bekent: Er was poging tot omkoping

Voorzitter Huyck van Waasland-Beveren bekent: "Er was poging tot omkoping"

26-04-2019 07:17
13

Er hangen voor KV Mechelen en Waasland-Beveren de degradatie boven het hoofd. Bovendien geeft Dirk Huyck, voorzitter van de Wase fusieclub, toe dat hij benaderd werd om de onderlinge wedstrijd te beïnvloeden.

Tijdens de verhoren bij de KBVB gaf Huyck toe dat Mechelen probeerde om Waasland-Beveren een handje te laten helpen in de degradatiestrijd. "Mijn cliënt is inderdaad benaderd door Veljkovic op vraag van KV Mechelen", bevestigt Huycks advocaat John Maes tegenover Het Nieuwsblad.

Meldingsplicht
De man geeft echter aan dat de voorzitter van Waasland-Beveren niet is ingegaan op de vraag van Mechelen. "Het aanbod is er geweest, maar meneer Huyck heeft het afgewezen. De beïnvloedingspogingen van KV Mechelen hebben tot niets geleid. De match is niet vervalst."

Volgens Maes heeft Huyck zich niets te verwijten. "Hij heeft niet aan competitievervalsing gedaan. Dat er een meldingsplicht bestond, voor pogingen tot omkoping, wist hij niet."

Geld kreeg Huyck dus niet, maar toch wilde hij Mechelen zo wel een handje helpen. "Maar ik weet niet hoe ik dit kan doen zonder zelf risico te lopen", klonk het bij de voorzitter van Waasland-Beveren.