'Thierry Henry wil de nieuwe trainer van RSC Anderlecht worden'

'Thierry Henry wil de nieuwe trainer van RSC Anderlecht worden'

26-04-2019 07:00 Laatste update: 07:23
38

RSC Anderlecht besliste onlangs om afscheid te nemen van Fred Rutten. Momenteel neemt Karim Belhocine de honneurs waar, maar wellicht gaat paars-wit voor een nieuwe naam. Onder meer Thierry Henry heeft zich aangeboden.

De gewezen assistent van Roberto Martinez bij de Rode Duivels heeft zijn kandidatuur ingediend bij Anderlecht, aldus Het Laatste Nieuws. Henry verliet de nationale ploeg voor een avontuur bij AS Monaco, maar daar lukte het niet voor de Fransman. Na enkele maanden werd hij in het Prinsdom aan de kant geschoven.

Nu wil Henry zijn trainerscarrière opnieuw op de rails krijgen. Daarvoor ziet de oud-topvoetballer Anderlecht als een geweldige opportuniteit. Paars-wit heeft nog niet gereageerd op de aanbieding  van Henry, maar op dit moment lijkt zijn komst nog niet overwogen.

Veel kandidaten
Naast Henry hebben er nog heel wat trainers uit binnen-en buitenland aangegeven trainer te willen worden bij Anderlecht. Michael Verschueren en co willen echter in alle rust de opties bekijken, om ten gepaste tijde de nieuwe coach voor te stellen.