Verschueren wil geen match achter gesloten deuren: Daar geloof ik meer in

Verschueren wil geen match achter gesloten deuren: "Daar geloof ik meer in"

25-04-2019 23:43
21

Bondsprocureur Kris Wagner vorderde één match achter gesloten deuren en een boete van 5.000 euro voor RSC Anderlecht na de incidenten tijdens de wedstrijd op Sclessin tegen Standard Luik. Michael Verschueren weigert echter een wedstrijd zonder supporters spelen.

"Wij kunnen ons schikken in de boete en de forfaitscore, maar waar wij niet akkoord mee kunnen gaan is de wedstrijd zonder supporters", vertelt Verschueren aan Vtm Nieuws. "Het is bewezen dat het niet om onze eigen fans gaat én de andere supporters moeten niet gestraft worden. Preventie in onze club is massaal aanwezig, ik ga ook meer tijd steken in overleg met de verschillende supportersgroepen."

"De finaliteit is dat dit niet meer mag gebeuren. Dan geloof ik meer in sensibiliseringscampagnes en overleg dan het straffen van fans op basis van één wedstrijd. Hoe bewijzen dat het niet onze fans waren? Voor en na de wedstrijd zijn er op sociale media duidelijk tekenen geweest dat er groepen van andere clubs aanwezig waren. Meer kunnen wij ook niet bewijzen. Die mensen zijn onbekend."