Heynen over belangrijk moment in zijn carrière: Dat was een kantelpunt

Heynen over belangrijk moment in zijn carrière: "Dat was een kantelpunt"

25-04-2019 22:33
1

Bryan Heynen is één van de sterkhouders bij KRC Genk geworden na het vertrek van Alejandro Pozuelo. Bij de Limburgse club, waar Heynen alle jeugdreeksen heeft doorlopen, werd er nooit getwijfeld aan zijn voetbalkwaliteiten. Zijn hardheid daarentegen werd wel soms in vraag gesteld.

"Ik was misschien wel een 'softie'. Een trap tegen mijn enkel en ik dacht soms dat mijn seizoen erop zat", vertelt Heynen tijdens een gesprek met Het Belang van Limburg. "Mijn knieblessure twee jaar geleden en de lange revalidatie die erop volgde, was een kantelmoment voor mij."

"Je leert je lichaam beter kennen, je verlegt je grenzen, ik ben geen softie meer. Ik kan gerust een paar tikken incasseren. Ook verbaal probeer ik me meer en meer te laten gelden. Op het veld lukt dat goed, dan vallen alle remmingen weg. In de kleedkamer ligt dat anders."

"Als bankzitter vond ik het sowieso ongepast om mijn zeg te doen. Nu denk ik er vaker aan, maar voorlopig slik ik toch mijn woorden in. Dat is een barrière waar ik door moet", besluit Heynen.