'Belgische voetbalbond heeft schrik, man aan tafeltje moet redding brengen'

'Belgische voetbalbond heeft schrik, man aan tafeltje moet redding brengen'

25-04-2019 19:20
4

Op tafel bij de De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) liggen er momenteel heel wat dossiers die voor beroering zorgen. Bij de KBVB nemen ze dan ook geen risico meer. Wie op de bondszetel naar binnen wil, zal zich eerst moeten identificeren.

Belga weet dat er sinds dinsdag extra veiligheidsmaatregelen bij de bond gelden. Wie het hoofdgebouw van de Houba de Strooperlaan wil betreden, maar niet bij de bond werkt, moet zich aanmelden bij een veiligheidsagent. Tussen twee schuifdeuren zit er nu een man aan een tafeltje, die iedereen naar zijn naam, functie, organisatie en reden van bezoek vraagt.

Donderdag moesten ook de mensen van RSC Anderlecht op de bond zijn. Ook zij moesten zich eerst identificeren. Advocaat Luc Deleu en manager Michael Verschueren (lid van het Uitvoerend Comité) moesten zich eerst braaf gaan melden alvorens te gaan pleiten in de zaak Standard – Anderlecht.

Boze Mechelen-fans
De reden van de veiligheidsagent zou te maken hebben met schrik voor onder meer de fans van KV Mechelen. In de zaak Propere Handen moet Mechelen vrezen voor degradatie. Bij de bond willen ze niet dat er fans in het bondsgebouw komen. De controle moet ongewenste gasten buiten houden.