Verschueren laat zich uit over inval: Het is een en-en-enverhaal aan het worden

Verschueren laat zich uit over inval: "Het is een en-en-enverhaal aan het worden"

25-04-2019 18:40 Laatste update: 18:55
8

De gifbeker van Anderlecht is nog niet leeg. In het rampseizoen kwamen de Brusselaars woensdag opnieuw in slecht daglicht te staan, toen federaal parket huiszoekingen deed op Neerpede. Dat naar aanleiding van een onderzoek van witwaspraktijken bij transfers. Sportieve baas Michael Verschueren was op het moment van de inval niet aanwezig. Reageren deed hij donderdag wel.

Verschueren was donderdag aanwezig bij de strafzitting betreffende de gestaakte wedstrijd in Luik. De miserie houdt voorlopig niet op, beseft een zuchtende Verschueren. "Het is een en-en-enverhaal aan het worden. In een paar maanden tijd hebben we al het negatieve over Anderlecht over ons heen gekregen" baalt de sterke man tegenover Het Nieuwsblad.

De zoon van Mister Michel vindt het vooral spijtig dat de grandeur van Anderlecht op deze manier verder afbrokkelt. "Het is spijtig dat het merk Anderlecht op die manier in een slecht daglicht geduwd wordt. Het strookt ook niet met beleid dat we de laatste maanden aan het voeren zijn."

Onderzoek afwachten
Alles draait om de transfer van Aleksander Mitrovic naar Newcastle United in 2015. Ten tijde van het tijdperk Vanden Stock-Van Holsbeeck. Verschueren jr. weigert echter het vorige bestuur zwart te maken. "Over het verleden spreek ik me niet uit. Ik heb ook geen contact gezocht met het oude bestuur om me te informeren, dat ligt wat moeilijk gezien we niet eens de strafklacht kennen. Ik kan alleen zeggen dat we ervoor open staan om met het federaal parket mee te werken. Als er mensen, wie dan ook, bepaalde dingen hebben gedaan die niet koosjer zijn, dan moeten die daarvoor gestraft worden", besluit Verschueren.