'Bondsprocureur Wagner wil Anderlecht verplichten met twee alternatieve straffen'

'Bondsprocureur Wagner wil Anderlecht verplichten met twee alternatieve straffen'

25-04-2019 18:00
67

Een forfaitnederlaag van 5-0, een match achter gesloten deuren en een boete van 5.000. Dat is de straf die bondsprocureur Kris Wagner eist tegen Anderlecht na aanleiding van de onregeldheden bij Standard. Wagner wil de Brusselaars daarnaast nog twee alternatieve straffen opleggen.

Wagner wil Anderlecht verplicht een campagne op te zetten, waarin er wordt gewaarschuwd voor pyrotechnisch materiaal. Deze audioboodschap moet voor zeven thuiswedstrijd voor de wedstrijd en tijdens de rust worden afgespeeld. pyrotechnisch materiaal. "De campagne mag gerust ludiek zijn. Dat wordt zelfs warm aanbevolen. De bedoeling is net om de hooligans, die voetbalhaters, op de korrel te nemen en ze te ridiculiseren", wordt Wagner geciteerd op de website van de Pro League.

Daarnaast vroeg Wagner een voorwaardelijke straf. Als er binnen twaalf maanden door toen van Anderlecht-fans nog een match wordt gestaat, eist Wagner een videoboodschap. In de video moeten getuigenissen van slachtoffers en hulpdiensten verwerkt zijn. "Het Belgisch voetbal heeft geen boodschap aan een fatalistische houding. We leven in een wereld waarin alles mogelijk is. Waarom zouden we ervan uitgaan dat tegen dergelijk supportersgeweld niets te beginnen valt", aldus Wagner.

Zitting
De zitting tussen beide partijen vond donderdagmiddag plaats. Een uitspraak wordt eerstdaags verwacht. Anderlecht maakte duidelijk dat het geen probleem heeft met de forfaitscore en de boete, maar wel met de match achter gesloten deuren.