'KBVB niet onder de indruk van juridische spitsvondigheid van KV Mechelen'

'KBVB niet onder de indruk van juridische spitsvondigheid van KV Mechelen'

25-04-2019 17:27
16

Artikel B1711.141 in het bondsreglement gaat tijdens het juridische gevecht tussen de Belgische Voetbalbond enerzijds en KV Mechelen en Waasland-Beveren anderzijds, een centrale rol spelen. Volgens KVM kan er door dat artikel van degradatie geen sprake zijn. De KBVB wuift die suggestie weg. 

Zowel KV Mechelen als Waasland-Beveren gaan voor de volledige vrijspraak. Al snel kwam naar buiten dat zich tegenover de Geschillencommissie Hoger Beroep zou gaan verweren met artikel B1711. Daarin staat dat de deadline voor het vorderen van degradatie op 15 juni was. Er is alleen geen betrokken seizoen gespecificeerd. KVM intepreteerde het reglement met 15 juni 2018 als deadline. Mocht dat het geval zijn, kunnen beide teams niet degraderen.

Sporza weet dat de KBVB heel erg zeker van haar zaak is. In Brussel is men niet onder de indruk van de juridische spitsvondigheid. Sporza meldt dat de KBVB beweert dat 'het betrokken seizoen' niet slaat op het seizoen waarin de feiten plaatsvonden, maar wel op het seizoen waarin de feiten aan het licht zijn gekomen. In dat geval is de KBVB ruim op tijd geweest met de strafvordering.