Van Damme krijgt steun van... tegenstanders: Hij is niet kwaadaardig

Van Damme krijgt steun van... tegenstanders: "Hij is niet kwaadaardig"

25-04-2019 12:36 Laatste update: 12:52
10

Afgelopen maandag was er heel wat te doen rond Jelle Van Damme. Die kreeg namelijk geen penalty tegen na een stevige overtreding op Club Brugge-speler Loïs Openda. Zijn tegenstanders springen echter voor hem in de bres in Het Laatste Nieuws.

Onder meer Hamdi Harbaoui, nu actief bij Zulte Waregem, verdedigt hem. "Hij is heel fysiek, een echte krijger die de duels graag aangaat, maar ik hou daar ook wel van. De focus ligt nu een beetje te veel op zijn laatste wedstrijd. Hij had wel een gele kaart mogen krijgen. Als ik dat soort overtredingen maak, heb ik het gegarandeerd aan mijn rekker. Maar Jelle is niet kwaadaardig of zo. Voetbal is nu eenmaal een mannelijke sport, maar voor zover ik weet heeft hij nog nooit iemand geblesseerd."

Het laatste woord is aan Tom De Sutter, zijn ex-ploegmaat bij Anderlecht. "Hij is keihard, maar fair. Hij kan je onder de grond stoppen en vijf seconden later laat hij je lachen, maar meestal zat hij wel in mijn achterzak (lacht). Hij praat wel tijdens een wedstrijd, maar niet om je te provoceren. Echt veel rode kaarten heeft hij ook nooit gekregen volgens mij."