Wagner vraagt ook alternatieve straf voor Anderlecht na incident op Standard

Wagner vraagt ook alternatieve straf voor Anderlecht na incident op Standard

Gepubliceerd: donderdag 25 april 2019 om 08:48do 25-04-2019 om 08:48

RSC Anderlecht moet zich verantwoorden voor de Geschillencommissie Hoger Beroep voor het supportersincident op het veld van Standard Luik. De fans gooiden vuurpijlen en rookbommen op het veld.

Daardoor werd de wedstrijd definitief gestaakt. Het bondsparket eist een forfaitverlies, één match achter gesloten deuren en 5.000 euro boete voor Anderlecht. Ook vraagt bondsprocureur Kris Wagner een alternatieve straf voor paars-wit.

‘Zo wil hij dat Anderlecht door een communicatiebureau een sensibiliseringboodschap laat maken dat het de volgende zeven thuismatchen voor de wedstrijd en tijdens de rust verplicht moet afspelen’, zo meldt Het Nieuwsblad.

Anderlecht moet de fans aldus waarschuwen voor de gevaren. ‘Wagner zegt dat die boodschap ludiek mag zijn en geeft als voorbeeld: Inderdaad, wie gefrustreerd is, zou beter hulp zoeken in plaats van voetbalfans hun favoriete spel af te pakken.’

Filmpje slachtoffers
Ook wil Wagner een voorwaardelijke straf opleggen. Als er de komende twaalf maanden nog een wedstrijd van Anderlecht wordt gestaakt, moet de club een videofilmpje maken met een productiehuis waarin drie slachtoffers of drie artsen getuigen over gehoorschade en brandwonden.

Poll

Is dit een goede straf voor Anderlecht?

(339 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws