City verslaat armoedig United in Manchester Derby en is weer koploper

City verslaat armoedig United in Manchester Derby en is weer koploper

Gepubliceerd: woensdag 24 april 2019 om 23:00wo 24-04-2019 om 23:00

Manchester kleurt blauw. De stadsderby was woensdagavond een prooi voor Manchester City, dat een armoedig Manchester United trakteerde op een 0-2 nederlaag.

Manchester City, met Vincent Kompany de hele wedstrijd op het veld, moest winnen op Old Trafford om de koppositie in de Premier League weer over te nemen van Liverpool - en dat lukte. In de eerste helft bakten de teams van Ole Gunnar Solskjaer en Pep Guardiola er weinig van. Alleen Bernardo Silva kreeg een goede kans, maar David de Gea keerde de inzet van de Portugese dribbelaar.

In de hoop wat te forceren, besloot Guardiola om Leroy Sané voor Fernandinho te brengen. Prompt viel de muur van Manchester United. Silva begon weer aan een dribbel, sneed vanaf rechts naar de linkerkant en passeerde De Gea in de korte hoek.

Enkele minuten later besliste Manchester City de derby, met hulp van De Gea. Invaller Sané velde het vonnis: 0-2. Door de overwinning gaat de machine van Guardiola weer aan kop in de Premier League. Het verschil met nummer twee Liverpool is één punt. Manchester United staat drie speelronden voor het einde op de zesde plaats.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws