Comeback Werder niet bekroond; Bayern door goedkope penalty naar de bekerfinale

24-04-2019 22:51
3

Bayern München heeft na een zinderende halve finale in Bremen de finale van de DFB Pokal bereikt. Der Rekordmeister gaf binnen twee minuten een 2-0 voorsprong weg, maar won na een gemakkelijk gegeven strafschop alsnog: 2-3.

Werder Bremen hoopte het Bayern moeilijk te maken in eigen huis, maar Bayern stapelde kans op kans en Werder mocht van geluk spreken dat het bij de rust pas 0-1 stond. Zeven minuten voor de thee opende Robert Lewandowski de score.

Toch kreeg de ploeg van trainer Niko Kovac na de onderbreking alsnog waar het recht op had. Thomas Müller, die in de eerste helft al een aantal kansen onbenut had gelaten, vuurde na ruim een uur spelen wel raak en daarmee leek de finaleplaats wel binnen voor Bayern. Niets was echter minder waar. Binnen twee minuten stond Werder weer naast Der Rekordmeister na treffers van Yuya Osako en Milot Rashica, die een prima actie bekroonde met de gelijkmaker: 2-2.

Bayern was duidelijk van slag door de treffers van Werder en het Weserstadion ging met man en macht achter de ploeg staan. Tien minuten voor tijd ging het echter alsnog mis. Theodor Gebre Selassie leek in duel met Kingsley Coman weinig fout te doen, maar de arbitrage gaf toch een goedkope penalty. Lewandowski benutte het buitenkansje eenvoudig (2-3) en schoot Bayern daarmee naar de finale van de DFB Pokal, die het gaat spelen tegen RB Leipzig.