Atlético wint doelpuntrijk duel en stelt kampioensfeest Barcelona nog even uit

24-04-2019 22:13

Atlético Madrid heeft het titelfeestje van Barcelona voorlopig nog uit weten te stellen. Als de Madrilenen in eigen huis onderuit zouden gaan tegen Valencia was de titel een feit voor Barça, maar Atlético won met 3-2.

Atlético stelt titelfeest Barça nog even uit
De ploeg van Diego Simeone had minstens een punt nodig om het Catalaanse feest nog even te dwarsbomen en leek al vroeg in die opzet te gaan slagen. Alvaro Morata scoorde in de negende minuut op aangeven van Juanfran, maar nog in de eerste helft zette Valencia de bordjes weer in evenwicht. Kevin Gameiro drukte af na een mooie aanval: 1-1.

Na de pauze deed Atlético wat het vlak na de aftrap ook al deed: op voorsprong komen. Antoine Griezmann kopte zijn ploeg op 2-1, maar een kwartier voor tijd schoten Los Rojiblancos zichzelf in de voet. Saul maakte hands, waarna Dani Parejo vanaf de stip 2-2 maakte. De hoop in Barcelona werd echter al gauw aan flarden geschoten toen Angel Correa van afstand prachtig scoorde en de eindstand op 3-2 bepaalde.