Er zullen nog lijken uit de kast vallen: Daar horen we al heel lang niets van

Er zullen nog lijken uit de kast vallen: "Daar horen we al heel lang niets van"

Gepubliceerd: woensdag 24 april 2019 om 21:28wo 24-04-2019 om 21:28

Volgens Peter Vandenbempt zullen er de komende weken nog verschillende lijken uit de kast vallen. Niet enkel in het onderzoek naar financiële fraude, maar ook in het onderzoek naar matchfixing.

"Het is een donker, gitzwart jaar voor het Belgische voetbal", stelt Vandenbempt op de website van Sporza. "Het is in oktober begonnen met de huiszoekingen in het matchfixingonderzoek. Gisteren hoorden we dan de vordering van de bondsprocureur, we zullen zien hoe dat afloopt. En er is nog een onderzoek dat als een zwaard van Damocles boven onze competitie hangt. Nadat Dejan Veljkovic als spijtoptant is opgetreden, horen we daar al heel lang niets meer van. Vele mensen denken dat er na urenlange ondervragingen niets meer van zal komen."

 "Maar ik kan je verzekeren dat dat onderzoek nog volop aan de gang is. Niet alleen het financiële luik, maar ook het onderzoek naar matchfixing. Het gerecht laat dat niet uitsluitend over aan de voetbalbond, maar zal ook strafrechtelijk optreden. Het kan nog een paar maanden duren, maar als de resultaten daarvan naar buiten komen en later eventueel rechtszaken volgen, dan zal het Belgische voetbal nog eens op zijn grondvesten daveren. Ook dan zullen heel wat mensen uit het voetbal - bekend en minder bekend - nog eens onder vuur komen te liggen. We hebben er het laatste nog niet van gezien", besluit Vandenbempt.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws