Advocaat reageert: 'KV Mechelen en Waasland-Beveren kunnen niet ontsnappen'

Advocaat reageert: 'KV Mechelen en Waasland-Beveren kunnen niet ontsnappen'

Gepubliceerd: woensdag 24 april 2019 om 19:45wo 24-04-2019 om 19:45

Laatste update: woensdag 24 april 2019 om 19:56wo 24-04-2019 om 19:56

KV Mechelen en Waasland-Beveren worden beticht van matchfixing, maar zouden vrijuit gaan door een artikel uit het bondsreglement. Daarin staat dat er voor 15 juni van vorig jaar klacht moest ingediend worden, wat niet is gebeurd. Advocaat Wouter Luyckx haalt echter een ander artikel boven.

Beide clubs gaan voor de volledige vrijspraak. Logisch ook, want als ze schuldig worden bevonden moeten beide clubs naar Eerste Klasse B. Advocaat Luyckx vertelt bij TV Oost dat het argument over de verstreken termijn nergens op slaat.

"Er staat nog een ander artikel in het reglement, dat duidelijk stelt dat de verjaringstermijn acht jaar is. Die termijn begint dan te lopen op 1 juli van het seizoen, in dit geval dus 2018. In mijn ogen is er een misinterpretatie, men moet zich baseren op het juiste artikel. Hierover zullen de bevoegde bondsinstanties een oordeel moeten vellen."

Het is dus nu al duidelijk dat het een juridisch steekspel zal worden in Operatie Propere Handen. Als beide ploegen het onderspit delven worden ze vervangen door Lokeren en Beerschot-Wilrijk.

Het gesprek met Luyckx is hier te bekijken.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws