FIFA hakt knoop door: ex-speler van Charleroi en Brussels levenslang geschorst

FIFA hakt knoop door: ex-speler van Charleroi en Brussels levenslang geschorst

Gepubliceerd: woensdag 24 april 2019 om 19:30wo 24-04-2019 om 19:30

Laatste update: woensdag 24 april 2019 om 19:57wo 24-04-2019 om 19:57

Ibrahim Kargbo is vanwege betrokkenheid bij matchfixing voor het leven geschorst door de FIFA. De defensieve middenvelder, die in België onder contract stond bij Charleroi, FC Brussels en RWDM, mag zich de rest van zijn leven niet meer met voetbalgerelateerde activiteiten bezighouden. Acht andere verdachten kregen dezelfde straf.

De FIFA stelt dat Kargbo nauwe banden heeft met Wilson Raj Perumal, een beruchte matchfixer uit Singapore. Daarom wordt de Sierra Leonees, die op dit moment voor Dulwich Hamlet in de Engelse zesde klasse speelt, verdacht van het manipuleren van meerdere internationale wedstrijden of pogingen om dat te doen. 

De wereldvoetbalbond zegt in zijn statement niet om welke wedstrijden het precies gaat. Kargbo werd tijdens zijn periode in Nederland (bij Willem II) al eens beschuldigd van matchfixing. In 2009 zou hij volgens de KNVB geprobeerd hebben om een Eredivisieduel tussen Willem II en FC Utrecht te manipuleren. Ook werd hij in 2014 geschorst naar aanleiding van zijn rol rondom een verdachte wedstrijd tussen Sierra Leone en Zuid-Afrika.

Lees meer over: Jupiler Pro League

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws