Pijnlijke blunder in zaak Mitrovic, politie valt op verkeerde plaats binnen

Pijnlijke blunder in zaak Mitrovic, politie valt op verkeerde plaats binnen

Gepubliceerd: woensdag 24 april 2019 om 19:00wo 24-04-2019 om 19:00

Bij Anderlecht gebeurde er in de loop van woensdag een huiszoeking. Aanleiding is de transfer van Aleksandar Mitrovic naar Newcastle, waarbij er fraude zou zijn gepleegd. Ook zijn makelaarsbureau werd doorzocht... al zat de politie wel bij het foute bureau.

De politie doorzocht het gebouw van One Goal Management, het bureau van Gregory Ngunga. Die reageert in Het Nieuwsblad. "Blijkbaar staat er op de website van de Voetbalbond, dat alle in- en uitgaande transfers “nauwgezet” bijhoudt, verkeerdelijk dat wij de transfer van Mitrovic naar Newcastle hebben geregeld. Mijn God, wat hadden wij al klein bureautje graag die megatransfer geregeld. Dan dronken we elke dag champagne en konden we ons kantoor voorgoed sluiten."

One Goal Management houdt zich met andere dingen bezig. "Wij begeleiden jeugdspelers, ook van Anderlecht. Daarvoor werken we samen met Jean Kindermans, niet met mijnheer Herman Van Holsbeeck. En we deden in de periode de transfers van Reda Jaadi en Katuku Tshimanga, dat wel. Het is eerder in die categorie van spelers dat wij actief zijn. Wat zou iemand als Mitrovic nu beroep doen op onze diensten?"

Eigenlijk had de politie bij One Goal moeten zijn, een bedrijf uit Malta. Zij waren wél betrokken bij de transfer. RTBF controleerde overigens de rekeningen van One Goal Management die waren ingediend bij de Nationale Bank. Daaruit bleek dat het bedrijf 52 euro op de balans heeft staan. Niet bepaald het bedrijf dat megatransfers naar de Premier League mag doen...

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws