Geplaagd KV Mechelen tankt vertrouwen in laatste oefenmatch voor bekerfinale

24-04-2019 15:34
6

KV Mechelen zit momenteel op een emotionele rollercoaster. De traditieclub verkeert in het oog van de storm in het onderzoek naar omkoping in het Belgisch voetbal, maar speelde wel kampioen in Eerste Klasse B én plaatste zich voor de bekerfinale. Daarin zal KV in topvorm aan de aftrap verschijnen.

Dat valt althans af te leiden uit de oefenpot die Mechelen woensdag afwerkte. Op bezoek bij Sporting Lokeren, degradant in Eerste Klasse A, stond er geen maat op de Mechelaars. Na 90 minuten stond een overtuigende 0-3 op het bord.

In een geanimeerde eerste helft kregen beide teams kansen op de openingstreffer, maar die werden stuk voor stuk de nek omgewrongen. Na de pauze toonde KV Mechelen zich wél efficiënt. Een schot van Nikola Storm en een heerlijke vrije trap van Rob Schoofs zetten de bezoekers na een uur op 0-2.

In de slotfase kreeg Igor De Camargo het voorrecht om de marge te vergroten tot drie doelpunten. Daar bleef het uiteindelijk ook bij. Vanaf nu gaat Malinwa in gestrekte draf naar de bekerfinale van komende woensdag. Tegenstander wordt dan KAA Gent.