Coucke had al van in begin twijfels over Sanneh: Hein, please, andere namen

Coucke had al van in begin twijfels over Sanneh: "Hein, please, andere namen"

Gepubliceerd: woensdag 24 april 2019 om 15:04wo 24-04-2019 om 15:04

Laatste update: woensdag 24 april 2019 om 15:13wo 24-04-2019 om 15:13

Dat de transferpolitiek van RSC Anderlecht dit seizoen wat tegen viel, is nog zacht uitgedrukt. Zonder twijfel tegenvallend is de inbreng van Bubacarr Sanneh. Afgelopen zomer kwam hij voor acht miljoen euro richting het Astridpark. Marc Coucke doet het relaas van de transfer en wijst naar ... Hein Vanhaezebrouck.

"We hadden absoluut een extra centrale verdediger nodig en de scouting kwam met vijf namen. Wie beslist vanzelfsprekend? De coach", verwijst Coucke naar Vanhaezebrouck in Van Gils & Gasten. "Hij zei: die twee wil ik, no way voor die drie anderen. Die twee, dat waren een verdediger uit de Franse tweede klasse die 12 miljoen kostte en Sanneh, die ook 12 miljoen kostte. Dat waren de twee keuzes van de trainer."

"Bij die drie anderen zit er nu eentje die in de Franse eerste klasse elke match speelt en de helft van de wedstrijden man van de match is. Verschrikkelijk", drukt de Anderlecht-voorzitter zijn gevoelens uit. "De coach zei op een bepaald moment dat de prijs van Sanneh misschien wat duur aan het worden was. Op de voorlaatste dag van de transferperiode zakte de prijs naar acht miljoen euro. Dan zit je daar en zeg je: coach, please, andere namen. Neen, neen, het is deze speler of de andere", besluit Coucke over Vanhaezebrouck.

Uiteindelijk haalde Anderlecht Sanneh dus voor acht miljoen in huis, maar die hoge som wist de verdediger (tot op heden) nooit te rechtvaardigen. Zo verscheen hij in de Jupiler Pro League nog maar zeven keer aan de aftrap van een wedstrijd. In 2019 kwam Sanneh zelfs nog maar één schamele keer in actie. Toch zou de Gambiaan volgend seizoen bij Anderlecht blijven, aldus Coucke.

Poll

Moet Sanneh meer kansen krijgen bij Anderlecht?

(172 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws