Beerschot Wilrijk strooit zout in de Mechelse wonde: Fans een jaar lang bedot

Beerschot Wilrijk strooit zout in de Mechelse wonde: "Fans een jaar lang bedot"

Gepubliceerd: woensdag 24 april 2019 om 09:47wo 24-04-2019 om 09:47

Beerschot Wilrijk hoopt van harte dat KV Mechelen verplicht moet degraderen, zodat zij de plek van Malinwa kunnen innemen in 1A. Hoofdaandeelhouder Francis Vrancken gaat nu al uit van de promotie. Dat vertelt hij tegenover Het Laatste Nieuws.

"Officieel werden we nog niet op de hoogte gesteld door de voetbalbond, maar het lijkt nu wel duidelijk dat de promotie ons niet meer kan ontglippen", klinkt het klaar en duidelijk vanuit Beerschot-hoek.

Als een totale verrassing komt dit nieuws bij Beerschot Wilrijk. "Hoewel de vordering van de bond niet onverwacht komt, zijn we er vanzelfsprekend toch heel erg blij om. Tegelijk leef ik oprecht mee met de spelers en supporters van KV Mechelen. Zij zijn eigenlijk ook een jaar lang bedot geweest door sommige van hun eigen bestuurders."

Mea culpa
Nu hoopt Mechelen via een achterpoortje alsnog de degradatie te ontlopen. Geen slimme zet, aldus Vrancken. "De betrokkenen dragen een verpletterende verantwoordelijkheid in deze zaak. Het zou hen sieren als ze nu mea culpa zouden slaan in plaats van de procedure nog wat verder proberen te rekken. Ik zou hoe dan ook niet graag in die mensen hun schoenen staan."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Verdienen Mechelen en WB de degradatie?

(1915 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws