'KV Mechelen gaat voor volledige vrijspraak en overweegt kortgeding tegen KBVB'

'KV Mechelen gaat voor volledige vrijspraak en overweegt kortgeding tegen KBVB'

Gepubliceerd: woensdag 24 april 2019 om 07:00wo 24-04-2019 om 07:00

De KBVB wil KV Mechelen en Waasland-Beveren bestraffen met de degradatie én puntenaftrek voor (poging tot) matchfixing. Beide clubs reageerden verbolgen. Malinwa wil zelfs voor de volledige vrijspraak gaan.

Mechelen wil volgens Het Nieuwsblad alles uit de kast halen om hun sancties te ontlopen. Zo meent Malinwa dat de club wegens een artikel in het bondsreglement onmogelijk een degradatie kan opgelegd worden. Daarom dreigen zij met verdere stappen.

Geen eerlijk proces
Op basis van die verdediging zal Mechelen mogelijks naar een kortgeding aanspannen tegen de Belgische voetbalbond. Zo vindt Malinwa dat het te weinig tijd kreeg om de zaak op een rustige en goede manier voor te bereiden. Zij vinden dan ook dat er geen sprake is van een eerlijk proces.

In de zaak-Ye werd hetzelfde al eens voorgedaan. Toen stapte Marius Mitu naar de rechter én hij kreeg gelijk: waardoor de ex-speler van Lierse SK en Anderlecht zijn schorsing zag teniet gedaan worden. Mechelen hoopt op dezelfde manier aan de degradatie én andere sancties te ontsnappen.

Poll

Verdienen Mechelen en WB de degradatie?

(1915 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws