Leipzig laat bekerdroom van gedegradeerde Hamburg uiteen spatten

23-04-2019 23:02

RB Leipzig is een stap dichter bij de eerste prijs in zijn tienjarige clubhistorie. De ploeg van trainer Ralf Rangnick was dinsdag in de halve finale van het toernooi om de DFB Pokal met 1-3 te sterk voor Hamburger SV.

Het naar de 2. Bundesliga afgegleden HSV kwam al snel op achterstand. Yussuf Poulsen kopte na twaalf minuten raak voor het sterk begonnen Leipzig. Het was aan een onbegrijpelijke misser van Marcel Sabitzer te danken dat het niet 0-2 werd. HSV liet zich echter niet uit het veld slaan en kwam gesteund door de eigen aanhang terug via Bakery Jatta, die scoorde met een fraaie uithaal.

In de tweede helft ging HSV zelfs op zoek naar meer, maar opnieuw kreeg het al snel een tik te verwerken. De nummer drie van de Bundesliga kwam na een counter opnieuw op voorsprong door een eigen doelpunt van Vasilije Janjicic. Leipzig nam daarna de regie over en liep verder uit via Emil Forsberg. De Zweed had twee minuten daarvoor nog de lat geraakt, maar liet HSV-keeper Julian Pollersbeck even later alsnog kansloos: 1-3.

Leipzig mag zich daardoor opmaken voor zijn eerste finale. Daarin is de winnaar van de ontmoeting tussen Werder Bremen en Bayern München de tegenstander. Dat duel wordt woensdagavond gespeeld.