Tottenham wint in absolute slotfase dankzij Eriksen, Duivels gestuit door de paal

Tottenham wint in absolute slotfase dankzij Eriksen, Duivels gestuit door de paal

23-04-2019 22:45

Tottenham Hotspur is aan duur puntenverlies ontsnapt in de Premier League. De ploeg van manager Mauricio Pochettino kwam tegen Brighton & Hove Albion goed weg dankzij Christian Eriksen: 1-0. Toby Alderweireld en Jan Vertonghen werkten naar goede gewoonte de hele partij af.

Tottenham was tegen laagvlieger Brighton duidelijk de bovenliggende partij. De ploeg kreeg goede kansen via Vertonghen (paal) en Dele Alli (van de lijn gehaald), maar scoren bleek een lastige opgave. In de tweede helft wist Spurs minder af te dwingen. Doelman Mathew Ryan keerde een schot van Danny Rose en ook die andere landgenoot, Alderweireld, raakte de paal.

Brighton verdedigde het punt, maar moest dankzij Christian Eriksen alsnog capituleren. De spelmaker trof in de 88e minuut doel met een afstandsschot en zorgde daarmee voor grote opluchting bij het thuispubliek. Spurs blijft derde en neemt het zaterdag op tegen West Ham United. Dinsdag wacht de confrontatie met Ajax in de halve finale van de Champions League.

Watford - Southampton 1-1
Op Vicarage Road werd al na zeven seconden gescoord. Shane Long tekende voor het snelste doelpunt ooit in de Premier League. Southampton wist de voorsprong niet vast te houden. Andre Gray maakte in de slotfase gelijk.