Derijck over moeilijke periode bij KAA Gent: Dat vond ik vreemd

Derijck over moeilijke periode bij KAA Gent: "Dat vond ik vreemd"

Gepubliceerd: zondag 21 april 2019 om 10:45zo 21-04-2019 om 10:45

Laatste update: zondag 21 april 2019 om 10:45zo 21-04-2019 om 10:45

Timothy Derijck is een steunpilaar geworden binnen het elftal van KAA Gent. De ervaren verdediger bloeit onder Jess Thorup helemaal open, maar met voorganger Yves Vanderhaeghe klikte het veel minder.

"Ik vloog na drie wedstrijden uit het team. Zonder uitleg", geeft hij aan in De Zondag. "Ik vond dat vreemd. We haalden nochtans zes op negen. Vanderhaeghe zette me eerst op de bank en daarna zelfs op de tribune. Gelukkig weet ik intussen hoe om te gaan met ontgoochelingen. Nóg harder werken, dat is mijn motto. Ik heb meegemaakt dat ik de zondagavond op de tribune moest zitten, om 23 uur thuiskwam en mijn loopkleren aantrok. Ik denk niet dat velen mij dat nadoen."

Vanderhaeghe stelde hoge eisen voor zijn verdediger. "De coach verwachtte meer van mij. Was dat terecht? Misschien. Maar ik was net toegekomen in Gent, of ik werd al in de ploeg gedropt. Ik heb geen voorbereiding meegemaakt, ik kende mijn ploegmaats niet. Je moet je toch even aanpassen. Na de trainerswissel is alles ten goede veranderd voor mij. Van Thorup krijg ik opnieuw het vertrouwen."

Derijck mikt nu volop op bekerwinst. "Dat zou véél goed maken. Maar Gent is een team dat hoort te strijden op drie fronten. Dat is niet gelukt. Al wil ik niet spreken over een mislukt seizoen. We spelen tenslotte wel Play-Off 1."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wat een topseizoen van Lukaku! De Rode Duivel was woensdag goed voor zijn 30ste doelpunt! #Lukaku #Inter #Internazionale #RodeDuivels #RSCA #RSCAnderlecht #Anderlecht #RomeluLukaku

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Poll

Staat Derijck terecht in de basis bij KAA Gent?

(104 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws