UPDATE: Anderlecht bevestigt: De Crem komt veiligheid in Astridpark inspecteren

UPDATE: Anderlecht bevestigt: De Crem komt veiligheid in Astridpark inspecteren

Gepubliceerd: zondag 21 april 2019 om 12:20zo 21-04-2019 om 12:20

RSC Anderlecht ontvangt zondag KAA Gent. Pieter De Crem (CD&V) zal die match bijwonen. De ontslagnemend minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid zakt niet als supporter af naar Anderlecht, maar komt een kijkje nemen bij het veiligheidsdispositief van paars-wit. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Op de vorige speeldag liep Standard – Anderlecht helemaal uit de hand. De match moest gestaakt worden. Nadien opperde De Crem voor meer veiligheid in en rond voetbalstadions in België. De minister wil onder meer macht aan de stewards geven.

Op 2 mei heeft De Crem een onderhoud met de Pro League, de KBVB, de lokale politie, de federale politie en het FOD Binnenlandse Zaken. Om klaar te zijn voor die meeting wil De Crem eerst in Anderlecht een kijkje komen nemen naar de stand van zaken.

De Crem zal onder meer samenzitten met Anderlecht-voorzitter Marc Coucke, de veiligheidsverantwoordelijken van paars-wit en de lokale politie. De Crem krijgt onder meer toelichting over de controlemechanismen bij Anderlecht.

Update 12.20: Via de officiële kanalen heeft Anderlecht inmiddels bevestigd dat minister De Crem op bezoek zal komen in het Astridpark. Daar zal hij inderdaad samenzitten met het Anderlecht-bestuur om het veiligheidsdispositief te bestuderen. Verder komt de minister ook langs om het personeel dat de veiligheid moet garanderen, een hart onder de riem te steken.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Moeten stewards meer macht krijgen om voor veiligere stadions te zorgen?

(141 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws