Coucke is hard na kritiek Degryse: Ik kan Verschaeren ook verkopen

Coucke is hard na kritiek Degryse: "Ik kan Verschaeren ook verkopen"

Gepubliceerd: zaterdag 20 april 2019 om 21:31za 20-04-2019 om 21:31

Laatste update: zaterdag 20 april 2019 om 21:32za 20-04-2019 om 21:32

De beslissing van Marc Coucke om de stadionnaam van Anderlecht te veranderen heeft de voorzitter van paars-wit al heel wat kritiek opgeleverd. Onder andere Marc Degryse vindt dat niet kunnen. Coucke geeft daar nu antwoord op.

Volgens Coucke was het ook een noodzakelijkheid om de stadionnaam te veranderen. "Wil Marc dat we een middenmoter worden? Wacht hij tot de Financial Fair Play ons komt pakken om dan te kunnen zeggen: ''t Was te peinzen'?"

"Zeg mij wat ik moet doen, hé, om inkomsten te genereren", klinkt het in Het Laatste Nieuws. "De spionkop gaat voor 10 euro naar Anderlecht - spotgoedkoop is dat. Want ik vind dat iedereen van rang en stand naar het voetbal moet kunnen gaan. Ik kan ook Yari Verschaeren verkopen, als je dat wilt", spuwt Coucke met vuur.

Vorig bestuur
De voorzitter van Anderlecht wil financieel dan ook beter doen dan het vorige bestuur. "Anderlecht leed de voorbije jaren elk seizoen heel groot financieel verlies", geeft Coucke aan.

"Ze hadden daar twee remedies voor: toptalenten moesten zo rap mogelijk verkocht worden - Tielemans, Dendoncker... - of ze werden kampioen om het geld uit de Champions League te gebruiken."

Dat wil Coucke nu niet meer doen. "Gelúkkig hebben wij van dag één gezegd dat we niet wilden besturen afhankelijk van kwalificatie voor de Champions League - we hadden nu nogal in de shit gezeten. Dat we ook geen Europa League spelen, maakt dat we niet break-even zullen draaien", besluit hij.

Poll

Moet Anderlecht de stadionnaam behouden?

(565 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws