Union geeft winst tegen Essevee in de allerlaatste minuut nog uit handen

20-04-2019 19:50 Laatste update: 19:56
2

Union heeft in laatste instantie nog een flinke kater opgelopen. Het leek op weg naar een 2-1 winst tegen Zulte Waregem, maar slikte in de allerlaatste minuten nog een tegendoelpunt.

De thuisploeg kwam al snel op voorsprong in de eerste helft. Niakate glipte weg in de rug van de verdediging van Zulte Waregem en schoof de 1-0 onder Bostyn in doel. De bezoekers kregen nadien een goede kans via De Smet, maar hadden geluk toen Niakate opnieuw richting Bostyn trok. Bürki keerde sterk terug en heroverde het leer.

Zulte Waregem kwam steeds beter in de wedstrijd en dreigde met een paar afstandsschoten. Seck nam een afvallende bal meteen op de slof. De fraaie streep van de Senegalees eindigde tegen de dwarslat. Na de rust was het langer wachten op kansen, tot Selemani in de zestien werd neergelegd door Pletinckx. Penalty voor de thuisploeg.

Selemani zette zich zelf achter de elfmeter, maar knalde keihard tegen de onderkant van de lat. Het was echter slechts uitstel voor Union. Even later bereikte Tau Niakate met een knappe voorzet en de aanvaller zette de 2-0 op het scorebord. Union kreeg nadien nog genoeg kansen om de score uit te diepen, maar de afwerking was ondermaats.

Daardoor werd het toch nog even spannend. Bongonda kon immers de aansluitingstreffer maken. In de allerlaatste minuten van de wedstrijd werd het zelfs nog 2-2.