Mourinho bewondert 'reuzendoder' Ajax: 'Ze kunnen de Champions League winnen'

Mourinho bewondert 'reuzendoder' Ajax: 'Ze kunnen de Champions League winnen'

Gepubliceerd: zaterdag 20 april 2019 om 17:44za 20-04-2019 om 17:44

Het zou José Mourinho niet verbazen als Ajax of Tottenham Hotspur de Champions League wint. De Portugese manager heeft bewondering voor de prestaties van de verrassende halvefinalisten uit Nederland en Engeland.

Ajax en Tottenham worden gezien als underdogs bij de laatste vier van de Champions League, maar één van de twee clubs haalt sowieso de eindstrijd tegen FC Barcelona of Liverpool. "Ik ben heel blij voor beide clubs", zegt Mourinho bij Russia Today. "Ik zeg altijd: je staat niet zomaar in de kwartfinale."

"Met een beetje geluk kun je nog wel door de groepsfase komen. Soms is de tegenstander niet zo goed als verwacht, soms zit het mee bij de loting voor de achtste finales. Maar als je in de kwartfinale staat, dan heeft elke ploeg 12,5 procent kans om de Champions League te winnen."

Voor halvefinalisten Ajax en Tottenham geldt dat nog meer, aldus Mourinho. "Dan wordt het een kans van 25 procent. Het zou mij niet verbazen als Ajax of Tottenham de Champions League wint. Oké, misschien een beetje verrast, maar ik zou niet geschokt zijn. Ze staan niet voor niets in de halve finale. En een finale is een finale. Dat is een wedstrijd op zich."

Voor de spelers van zowel Ajax als Tottenham wordt de Champions League-finale de wedstrijd van hun leven. Mourinho: "Ze zullen ervan dromen en daar hebben ze alle reden toe. Ajax is een reuzendoder en Tottenham is een topteam uit een topland. Het wordt fifty-fifty."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wie wint de Champions League?

(63 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws