Manchester City neemt revanche op Spurs, maar ziet De Bruyne en Agüero uitvallen

Manchester City neemt revanche op Spurs, maar ziet De Bruyne en Agüero uitvallen

20-04-2019 15:28 Laatste update: 15:31

Manchester City heeft drie dagen na de krankzinnige ontmoeting in de kwartfinale van de Champions League wél afgerekend met Tottenham Hotspur. De ploeg van manager Pep Guardiola trok zaterdag in de topper in de Premier League met 1-0 aan het langste eind. Helemaal ongeschonden uit de strijd kwamen The Citizens desondanks niet.

Manchester City kende net als afgelopen woensdag een bliksemstart voor eigen publiek. Ditmaal brak Phil Foden al na vijf minuten de ban met zijn eerste Premier League-doelpunt. De middenvelder knikte raak na fraai terugkoppen van Sergio Agüero. Beide ploegen waren desondanks aan elkaar gewaagd. Bernardo Silva kreeg een goede kans op 2-0, terwijl aan de andere kant Ederson moest ingrijpen toen Lucas Moura een voorzet dreigde binnen te lopen.

De beste kans was evenwel voor Heung-Min Son. De Zuid-Koreaan stond na een schitterende actie oog-in-oog met de Braziliaanse doelman, die had een zeer knappe redding in huis. Het betekende niet dat City zonder kleerscheuren de kleedkamers opzocht halverwege. Kevin De Bruyne moest zich al na 38 minuten laten wisselen, nadat hij zich had verstapt. Het is zeker niet de eerste blessure voor de Rode Duivel dit seizoen.

Ook de tweede helft in het Etihad Stadium was zeer vermakelijk. Beide teams claimden tevergeefs een strafschop wegens hands, terwijl City ook Agüero nog zag uitvallen na een verdedigende actie van Jan Vertonghen. Goudhaantje Raheem Sterling leek City twintig minuten voor tijd naar veilige haven te schieten, maar op aangeven van invaller Leroy Sané vond hij van dichtbij doelman Paulo Gazzaniga op zijn weg.

Tottenham probeerde het in de slotfase nog wel, maar ditmaal had het geen succes. Jan Vertonghen kreeg geel. Toby Alderweireld werd tien minuten voor het einde vervangen. City klimt door de zege weer over Liverpool heen en heeft na 34 duels 86 punten, één meer dan Liverpool. Ajax-opponent Spurs moet nog aan de bak om een Champions League-ticket veilig te stellen.

No Poll