Gent-preses De Witte blikt terug op geval-Malinovskyi: Wagner had geen ongelijk

Gent-preses De Witte blikt terug op geval-Malinovskyi: "Wagner had geen ongelijk"

Gepubliceerd: zaterdag 20 april 2019 om 15:12za 20-04-2019 om 15:12

Laatste update: zaterdag 20 april 2019 om 15:14za 20-04-2019 om 15:14

Kris Wagner liet zich vorige week opmerken met een schorsingsvoorstel van zeven speeldagen voor Genk-middenvelder Ruslan Malinovskyi. Uiteindelijk werd hij vrijgesproken, maar Gent-voorzitter Ivan de Witte begrijpt de bondsprocureur enigszins.

De Witte kon zich vinden in de redenering van Wagner, maar daar stopt het ook."Hij maakte er een theater van. De manier waarop hij zijn betoog voerde voor de Geschillencommissie is niet wat het Belgische voetbal nodig heeft", aldus de Gent-preses tegenover Het Laatste Nieuws.

"Ik heb mij gestoord aan zijn debatvorm - alleen in assisen kun je afkomen met filosofen, schrijvers en acteurs. Eerst 7 speeldagen eisen, 0 krijgen, en dan niét in beroep gaan, is al helemaal niet geloofwaardig. Maar ik herhaal, de inhoud van zijn standpunt… Hij had niet helemaal ongelijk", aldus De Witte.

Onvoorzichtige Malinovskyi
Toch vond De Witte het duel tussen Malinovskyi en Gent-speler Birger Verstraete niet helemaal koosjer. "I don't know. Ik heb de beelden een paar keer bekeken, en hoewel ik overtuigd ben dat de speler geen opzettelijke fout maakte, hij was op z'n minst onvoorzichtig."

Poll

Heeft De Witte hier een punt?

(963 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws