Man City en Tottenham op herhaling: geen spoor van Kompany, wijzigingen bij Spurs

Man City en Tottenham op herhaling: geen spoor van Kompany, wijzigingen bij Spurs

20-04-2019 13:10 Laatste update: 14:50

Drie dagen na de legendarische Champions League-kraker (4-3) gaan Manchester City en Tottenham Hotspur op herhaling. Waar Vincent Kompany woensdag nog een basisplaats had, zit hij dit keer niet eens bij de wedstrijdselectie.

Afgelopen woensdag stonden Tottenham en City ook al tegenover elkaar in het Etihad Stadium. In de return van de kwartfinale van de Champions League eindigde de clash tussen de twee topclush op spectaculaire wijze in 4-3. Omdat Spurs in Londen met 1-0 had gewonnen, plaatste de ploeg van manager Mauricio Pochettino zich voor de halve finale van het toernooi. Daarin wacht binnenkort Ajax. 

Met een loodzwaar programma op komst heeft Pochettino gekozen voor enkele wijzigingen. Paolo Gazzaniga staat in het doel, omdat Hugo Lloris rust krijgt. De Fransman zit ook niet op de bank. Jan Vertonghen en Toby Alderweireld hebben hun plaats behouden. Fernando Llorente, woensdag matchwinner, is andermaal reserve.

Collega Pep Guardiola kiest ook voor een andere elf. Zo zijn er basisplaatsen voor John Stones, Oleksandr Zinchenko en Phil Foden. Vincent Kompany staat niet op het wedstrijdformulier. Kevin De Bruyne, woensdag goed voor drie assists, start wel. City móet winnen om de koppositie in de Premier League weer over te nemen van Liverpool. De achterstand op The Reds bedraagt twee punten. City heeft een wedstrijd minder gespeeld. Liverpool gaat zondag op bezoek bij Cardiff City. 

Opstelling Man City: Ederson, Walker, Stones, Laporte, Zinchenko, Gündogan, Foden, De Bruyne, Bernardo, Agüero en Sterling

Opstelling Spurs: Gazzaniga, Foyth, Alderweireld, Sánchez, Vertonghen, Davies, Dier, Eriksen, Dele, Lucas en Son