'Refs worden bijgepraat over handspelregel... een uur voor aanvang speeldag 5'

'Refs worden bijgepraat over handspelregel... een uur voor aanvang speeldag 5'

Gepubliceerd: zaterdag 20 april 2019 om 10:30za 20-04-2019 om 10:30

Frank De Bleeckere is in aanloop naar de Play-Offs onduidelijk geweest tegenover de refs als het gaat om handspel. Die verwarring zorgde bij Racing Genk-Club Brugge (3-1) voor een ontrechte penalty voor Genk. Vanzelfsprekend vroegen de refs om duidelijkheid en die hebben ze een uur voor Standard-Genk (1-3) gekregen.

Frank De Bleeckere als 'Talent & Elite Referee Manager' een powerpointpresentatie aan de scheidsrechters om alle richtinlijnen voor de Play-Offs duidelijk te maken. Bij het onderwerp handspel ging de voormalige toparbiter echter de mist in. Hij vergat een uitzonderingsregel te vermelden. Op basis van die hoger aangehaalde regel had Genk nooit een penalty mogen krijgen.

Toen dat naar buiten kwam, zorgde dat natuurlijk voor de nodige commotie. Zo beklaagden zowel Club Brugge-trainer Ivan Leko als KAA Gent-trainer Jess Thorup zich tijdens hun persconferentie. Met de vijfde speeldag voor de deur werd er aan alle kanten duidelijkheid geëist. Ook door de scheidsrechters zelf. 

Scheidsrechtersbaas Johan Verbist en Frank De Bleeckere hulden zich in stilzwijgen, maar communiceerden uiteindelijk toch met de arbiters. Al zou dat volgens Het Laatste Nieuws last-minute zijn gebeurd, want naar verluidt kwamen zij pas ruim een uur voor de aftrap met de gevraagde feedback.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws