Genk durft het nu wel uit te spreken: Wij verdienen de titel

Genk durft het nu wel uit te spreken: "Wij verdienen de titel"

Gepubliceerd: vrijdag 19 april 2019 om 23:16vr 19-04-2019 om 23:16

Het heeft lang geduurd, maar bij Genk durven ze zich nu wel titelfavoriet te noemen. Na de 1-3 winst tegen Standard geloven de Limburgers helemaal in de titel.

Technisch directeur Dimitri De Condé was bijzonder tevreden na de winst tegen de Rouches. "Gezien het verleden is het historisch dat we hier komen winnen op Standard. Het is al zeven jaar geleden dat we hier een zege gepakt hebben en daarnaast is het gewoon altijd moeilijk om te komen winnen op Sclessin", zegt hij bij Play Sports.

Genk gelooft nu helemaal in de titel. "Na de zege tegen Club Brugge leeft er in onze groep een bepaalde zekerheid. We staan er in play-off 1 en dat is toch niet zo evident."

"Er was onder meer het vertrek van Pozuelo, maar wat onze spelers en coach doen is echt heel knap. We mogen hiervan genieten, maar daarna volgen er nog vijf matchen", klinkt het.

Titelfavoriet
Dat Genk de titelfavoriet is, weet De Condé ook. "Zonder arrogant te zijn: ik denk dat we de titel verdienen. We hebben zes maanden aan de leiding gestaan. Na de zege tegen Club Brugge van vorig weekend zou het een ontgoocheling zijn mochten we de titel niet pakken."

"Dat zorgt voor stress", vervolgt De Condé. "Na de match tegen Club Brugge heeft bij mij de stress toegeslagen. En de komende wedstrijden zullen ook voor stress zorgen", besluit hij.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws