Genk demonstreert tegen Standard en geeft duidelijke boodschap aan Club Brugge

19-04-2019 22:19
29

KRC Genk heeft een bijzonder grote stap richting titel gezet. Op bezoek bij Standard wist het daar ook de drie punten te pakken. Het werd 1-3.

Van titelstress leek er geen sprake te zijn bij Genk. Standard had dan wel het meeste rust, maar de bezoekers begonnen het best aan de wedstrijd. Dat de beste kansen voor Genk waren, was dan ook niet zo verrassend.

De thuisploeg liet zich niet onbetuigd en kwam meer in de partij. De Rouches voerden de forcing, met een sterke Moussa Djenepo en Mehdi Carcela voorop. Op doelpunten bleef het echter wachten. De defensie van beide ploegen hield vooralsnog stand.

Net voor rust konden de bezoekers toch vieren. Het doelpunt viel enigszins uit de lucht, maar Bryan Heynen – die zowat overal op het veld stond – leek Genk op weg naar winst te brengen. Een belangrijk doelpunt, net voor rust.

Net na de pauze kreeg Standard goede kansen, was er even handsspel van Sander Berge (dat terecht niet gefloten werd) , maar was het Genk dat wist te scoren. Aly Samatta zorgde voor de dubbele voorsprong, Genk op weg naar winst (en de titel?).

Na dat doelpunt leek Standard toch helemaal knock-out geslagen. Het kwam er nooit echt meer aan te pas. Voor Genk kon Trossard het nog wat verergen voor Standard. 0-3 en een knappe overwinning voor de Limburgers. Razvan Marin zorgde nog voor een eerredder, maar daar bleef het bij.

Door de winst heeft KRC Genk nu al elf punten voorsprong op Standard, dat op de vierde plek blijft steken. Club Brugge, dat maandag nog in actie komt tegen Antwerp, heeft inmiddels zeven punten achterstand op de Limburgers.