Makelaarsvakbond wil Pro League enorme blunder besparen en vraagt om gesprek

Makelaarsvakbond wil Pro League "enorme blunder" besparen en vraagt om gesprek

Gepubliceerd: vrijdag 19 april 2019 om 20:00vr 19-04-2019 om 20:00

De voetbalmakelaarsvereniging BFFA heeft een open brief de wereld ingestuurd. Daarin reikt het een hand aan de Pro League met de vraag om rond de tafel te gaan zitten. Het is namelijk niet helemaal opgezet met plannen van de Pro League.

De vereniging wil samen met de Pro League, de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB), spelersvakbond Sporta en de federale en regionale regeringen maatregelen bespreken om wantoestanden met makelaars aan banden te leggen. "Als de verschillende legislatieve niveaus niet samenwerken, zal er nooit iets veranderen aan de huidige situatie", zegt voorzitter Jesse De Preter bij Het Laatste Nieuws.

De Pro League heeft zelf een reglement opgesteld. Die tekst wordt nu voorgesteld aan alle profclubs in België en moet op 6 mei goedgekeurd worden. De BFFA zou daarin enkele inbreuken op sociale, burgerlijke en economische wetgeving ontdekt hebben.

Toch wil de BFFA het gerecht niet inschakelen. "We hebben een lijst opgesteld met alle juridische hiaten in het plan van de Pro League, maar we hebben twee keer zoveel tijd gestoken in het zoeken naar een oplossing. We hopen dat de Pro League positief reageert en wil samenwerken aan een echte oplossing.” 

Imago
Als de Pro League niet ingaat op het voorstel om samen te zitten, zullen de makelaars wél naar het gerecht stappen. "Dat zouden we doen om de enorme juridische blunder van de Pro League te vermijden. Het imago van de Belgische voetbalindustrie staat namelijk op het spel. Als de ingevoerde regels na hun introductie illegaal blijken te zijn, verliest het Belgisch voetbal al zijn geloofwaardigheid en is de financiële schade rampzalig", klinkt het.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws