Coucke zet per direct een stap opzij: Mijn prioriteit ligt bij Anderlecht

Coucke zet per direct een stap opzij: "Mijn prioriteit ligt bij Anderlecht"

Gepubliceerd: vrijdag 19 april 2019 om 16:43vr 19-04-2019 om 16:43

Laatste update: vrijdag 19 april 2019 om 17:02vr 19-04-2019 om 17:02

Marc Coucke heeft per direct besloten om na nog geen jaar zijn mandaat als voorzitter van de Pro League ter beschikking te stellen. Dat maakte Coucke vrijdag bekend op de website van Anderlecht. Naar eigen zeggen zijn twee voorzitterschappen niet meer met elkaar te combineren. 

"Deze beslissing zal voor velen een verrassing zijn, maar ze is vastberaden en met overtuiging genomen na een periode van na rijp beraad en in overleg met mijn entourage. Het voorzitterschap van een belangrijk orgaan zoals de Pro League is voor mij niet langer verenigbaar met het voorzitterschap van een topclub", begint Coucke zijn statement.

Hoewel hij de uitdagingen niet uit de weg wil gaan, ziet hij geen andere oplossing. "Tijdens de uitvoering van mijn mandaat is duidelijk geworden dat er op korte termijn verschillende 'conflicts of interest' zullen ontstaan. In het belang van de geloofwaardigheid van de Pro League en mezelf, mag ik geen beslissende rol spelen in belangrijke dossiers."

Coucke pleit verder voor een onafhankelijke opvolger. "Wat méér is, het is mijn vaste overtuiging dat de Pro League méér dan ooit door onafhankelijke leiders intens betrokken moet zijn bij de werking van de Koninklijke Voetbalbond, zodat de belangen worden verdedigd maar belangenvermenging wordt uitgesloten."

Anderlecht

Tot slot geeft hij aan dat de situatie bij Anderlecht zijn prioriteit heeft. "Mijn prioriteit ligt vandaag bij RSC Anderlecht. Wij staan voor een cruciale transitieperiode die bepalend is voor een succesvolle toekomst van de club", legt hij uit.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws