Raes vol trots over wereldberoemd moment: Mijn bijdrage aan de voetbalwereld

Raes vol trots over wereldberoemd moment: "Mijn bijdrage aan de voetbalwereld"

Gepubliceerd: vrijdag 19 april 2019 om 15:20vr 19-04-2019 om 15:20

Elke voetballiefhebbers is bekend met de beelden van Diego Maradona die tijdens de opwarming met de bal goochelt op de tonen van Live ls Life. De gebeurtenis dateert vrijdag exact van 30 jaar geleden. Het is de vraag of de beelden de wereld rond zouden zijn gegaan als Frank Raes zich er niet mee had bemoeid.

Raes was in 1989 aanwezig voor de UEFA Cup-match tussen Bayern München en Napoli. En was er dus live bij. "Het heeft alles samen zo'n tien à vijftien minuten geduurd. Frank Arnesen, de technisch directeur van Anderlecht, stond toen naast mij. We waren beide met grote ogen aan het kijken naar de balgoochelaar. Net zoals iedereen die toen in het stadion was", herinnert Raes zich bij Het Nieuwsblad.

De BRT heeft de beelden niet en dus schiet Raes in actie. "Ik heb contact opgenomen met ZDF (Duitse televisiezender, nvdr.) en zij hebben mij toen een betamax-cassette opgestuurd. Ik denk dat die nog altijd in het archief van de VRT ligt. Dan heb ik de montage, die je nu overal kan zien, gemaakt want er zaten uiteraard ook wat dode momenten in. Ik denk dat ik Opus toen populair heb gemaakt", grapt Raes.

Hij is trots dat hij de wereldberoemde compilatie heeft gemaakt. "ZDF heeft er nooit iets mee gedaan. Dat vind ik nog steeds zeer vreemd. In Nederland is het opgepikt geweest na onze Sportweekend-uitzending. Het is niet mijn mooiste moment uit mijn carrière, maar laat het me mijn bijdrage aan de voetbalwereld noemen", besluit de commentator annex presentator van de VRT.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws