Discussie bij KV Oostende: 'Broos en bestuur raken maar niet uit trainersdossier'

Discussie bij KV Oostende: 'Broos en bestuur raken maar niet uit trainersdossier'

Gepubliceerd: vrijdag 19 april 2019 om 14:10vr 19-04-2019 om 14:10

KV Oostende is al anderhalve maand op zoek naar een opvolger voor de in begin maart opgestapte Gert Verheyen. Witte rook is er voorlopig nog altijd niet in zicht, want interim-coach/sportief directeur Hugo Broos en het bestuur zitten niet op één lijn.

Volgens de laatste berichten uit de media zijn Gino Caen en Sven Vandenbroeck de belangrijkste twee kandidaten voor de vacature. Het Nieuwsblad meldt dat Broos Vandenbroeck nadrukkelijk naar voren schuift. Broos heeft veel vertrouwen in Vandenbroeck, die zijn rechterhand was toen in 2017 met Kameroen de Afrika Cup werd gewonnen.

Het bestuur zou echter twijfels hebben over de onervaren Vandenbroeck. De 39-jarige Vandenbroeck was enkel eindverantwoordelijke bij de nationale ploeg van Zambia. Daar hield de ex-prof het slechts vier matchen vol. De leiding van de Kustboys ziet meer iets in Caen. Die is vooral bekend door zijn tijd al physical coach van Anderlecht, waar hij Hein Vanhaezebrouck assisteerde.

Caen is echter ook in het bezit van een UEFA-pro licentie en kent het huis, want onder Yves Vanderhaeghe zat hij twee jaar in de technische staf van KVO. Hoewel het bestuur voor Caen wil gaan, voerde Broos nog geen gesprek met hem. Ondanks een eerdere ontmoeting zou Glen De Boeck niet meer in beeld zijn.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws