Mourinho analyseert Ajax: 'Dan loop je het risico dat ze beter zijn dan jij'

Mourinho analyseert Ajax: 'Dan loop je het risico dat ze beter zijn dan jij'

Gepubliceerd: vrijdag 19 april 2019 om 12:19vr 19-04-2019 om 12:19

José Mourinho is vol lof over de ontwikkeling die Ajax heeft doorgemaakt dit seizoen. De Portugese manager stelt echter ook vast dat onder meer Real Madrid en Juventus de Amsterdammers wel erg in hun kracht lieten spelen in de Champions League.

"Naar mijn mening was Juventus een ander team dat Ajax in zijn kracht liet komen", steekt Mourinho van wal bij RT. "Tot dit moment toonde geen enkel team echt respect voor Ajax. Ze lieten ze naar hun kwaliteiten spelen. Ajax heeft fantastische jonge spelers met het beetje ervaring dat ze een paar jaar geleden nog niet hadden", doelt hij op de Europa League-finale van 2017.

Mourinho won destijds met Manchester United met 2-0 van de Amsterdammers. "Wij gaven ze de wedstrijd die ze niet wilden. Ze klaagden na afloop over de lange aanloop, over Fellaini en de fysieke strijd. Ze klaagden, omdat ze er niet mee om konden gaan."

De Portugees concludeert dat teams als Real en Juventus onvoldoende naar die finale hebben gekeken. "Als je Ajax laat spelen zoals ze willen, dan loop je het risico dat ze beter zijn dan jij. Als Ajax de finale bereikt en ze tegenover FC Barcelona of Liverpool staan, dan denk ik dat die clubs ze met hun eigen wapens kunnen verslaan. Maar als je die wapens niet hebt, moet je strategisch denken en voorkomen dat ze hun zin krijgen", adviseert hij Tottenham Hotspur.

Mourinho is tot slot enthousiast over Matthijs de Ligt. "De Ligt is misschien niet uniek, want in de geschiedenis van het voetbal zijn er veel geweldige jonge spelers. Maar twee jaar geleden oogde hij al als een ervaren speler van 26 of 27, die fysiek erg sterk is. Nu, twee jaar later, is hij écht een fantastische speler."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws