Talentendatabank duidt twee verrassende 'Rode Duivels van de toekomst' aan

Talentendatabank duidt twee verrassende 'Rode Duivels van de toekomst' aan

Gepubliceerd: vrijdag 19 april 2019 om 11:49vr 19-04-2019 om 11:49

De Rode Duivels zijn stilaan bezig met een generatiewissel. De voorbije maanden gaf Roberto Martinez al kansen aan jongens als Hans Vanaken, Leandro Trossard en Timothy Castagne. Bij SciSkill nemen ze de grootste Belgische talenten eens onder de loep.

SciSkill is een bureau dat data verzamelt over profvoetballers, met als doel om hun kwaliteiten én potentieel in kaart te brengen. In die optiek heeft het een studie gemaakt van de meest talentvolle Belgische voetballers onder 23 jaar. Zij krijgen een SciSkill-score en een voorspelde rating van de maximale score die ze ooit zouden kunnen bereiken.

Dat Youri Tielemans, Timothy Castagne en Jason Denayer in de top-drie staan, hoeft niet te verbazen. Het trio kreeg al geregeld speelgelegenheid bij de Rode Duivels. Opvallend: Castagne wordt door SciSkill op dit moment hoger ingeschat dan Tielemans. Terwijl de vleugelverdediger van 96,3 krijgt, moet die laatste het doen met een score van 89,2. Qua potentieel haalt Tielemans dan weer de bovenhand (121,4 versus 112,5).

Next generation
De overige twee plaatsen in de top-vijf worden vervolledigd door een duo uit de Jupiler Pro League. Theo Bongonda prijkt op plek vier. De dribbelkont van Zulte Waregem zou uiteindelijk kunnen stranden op 103,9. Momenteel zit hij al aan 86,9, meer dan Denayer (83,4) bijvoorbeeld. Tot slot rekent SciSkill ook Rocky Bushiri tot de toekomst van de Rode Duivels. De verdediger van KAS Eupen scoort op heden absoluut niet hoog (58,2), maar heeft wel nog een enorme progressiemarge (101,5).

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

In wie zie jij een Rode Duivel?

(450 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws