Premier League organiseert boycot tegen racisme, De Bruyne en Bolasie doen mee

Premier League organiseert boycot tegen racisme, De Bruyne en Bolasie doen mee

Gepubliceerd: vrijdag 19 april 2019 om 10:17vr 19-04-2019 om 10:17

De PFA, de vereniging van spelers uit de Premier League, komt deze vrijdag met een opvallend initiatief om het blijvende probleem van racisme in het voetbal aan te kaarten. Via een campagne roept het spelers op om 24 uur lang het gebruik van sociale media te boycotten.

De voetballers die deelnemen, plaatsten vrijdagochtend een bericht op hun Twitter- of Instagram-account. 'Enough. Make a stand against racism', staat er te lezen. Eens de spelers in kwestie dat bericht gepost heeft, zal hij 24 uur lang niets delen via sociale media.

De PFA oordeelt dat er ook op online platformen te weinig gedaan wordt om racisme te bestrijden. Op deze manier hoopt de spelersvakbond meer aandacht te genereren rond het thema.

Heel wat spelers hebben het initiatief alvast gretig opgepikt. Onder meer Kevin De Bruyne deelde het 'enough'-bericht op zijn Twitter-profiel. KDB zal de komende uren dus niet bereikbaar zijn via sociale media. Ook ex-Premier-League-speler Yannick Bolasie, nu actief bij RSC Anderlecht, engageert zich.

Poll

Hoor/zie jij nog veel racisme in het voetbal?

(60 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws