We kunnen nu meer variëren, de ploeg speelde altijd in functie van Pozuelo

"We kunnen nu meer variëren, de ploeg speelde altijd in functie van Pozuelo"

Gepubliceerd: vrijdag 19 april 2019 om 10:01vr 19-04-2019 om 10:01

Na vier speeldagen in Play-Off 1 is KRC Genk nog steeds de grootste titelkandidaat. De Limburgers tellen vier punten voorsprong op eerste achtervolger Club Brugge. En dat zonder Alejandro Pozuelo, de spelmaker die voor aanvang van de Play-Offs naar Canada vertrok.

Dat vertrek sloeg diepe wonden in Genk, maar daar valt op de grasmat weinig van te merken. "We kunnen nu meer variëren", verklaart Philippe Clement het verschil bij Het Nieuwsblad. "Pozo was een van de beste spelers van onze competitie, maar de ploeg speelde wel altijd in functie van hem of in een systeem in functie van hem. Nu hij weg is, pakken we het anders aan, omdat we andere types hebben."

De spelers moeten die nieuwe werkvorm natuurlijk wel oppikken. "Maar ik ben blij dat iedereen gretig meegaat in deze nieuwe ideeën. Of dit mijn zege is? Neen, ik ben niet bezig met wat iedereen denkt van mij, hoeveel artikels er over mij worden geschreven of hoe mooi of lelijk men mij vindt. Als mijn vrouw mij mooi vindt, ben ik al blij", grapt Clement als afsluiter.

Ook Preud'homme ziet sterk Genk
Dit weekend trekt Genk naar Standard. Ook Michel Preud'homme weet dat Genk het nu op een andere manier aanpakt. "Ze hebben het vertrek van Pozuelo goed aangepakt, vind ik", oordeelt de Standard-coach. Je ziet nu dat het een beetje anders is, maar ze blijven in grote lijnen spelen als voorheen. Maar onvoorspelbaar? Neen, we kennen hun kwaliteiten. Maar tussen iets weten en iets doen, daarin ligt wel een verschil", aldus Preud'homme.

Poll

Is Genk sterker met of zonder Pozuelo?

(142 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws