Joos waarschuwt Ajax alvast: Marin is geen mannetje met manieren

Joos waarschuwt Ajax alvast: "Marin is geen mannetje met manieren"

Gepubliceerd: vrijdag 19 april 2019 om 08:01vr 19-04-2019 om 08:01

Ajax gaat veel plezier beleven aan Razvan Marin. Dat voorspelt Filip Joos. Een vergelijking tussen de 22-jarige Roemeen van Standard en Frenkie de Jong vindt de voetbalcommentator dan weer moeilijk.

"Als je puur naar goals en assists gaat kijken, zou het mij niet verbazen als Marin De Jong gaat overvleugelen. Maar het oogstrelende van Frenkie, het gemak van ergens uitdraaien en een oplossing vinden, dat heeft Marin minder", vertelt Joos aan de NOS. "Marin heeft duidelijk meer scorend vermogen."

Geen hoogstandjes
"En wat Frenkie onlangs in de eerste helft bij Nederland-Duitsland overkwam, dat hij volledig overspeeld werd, door die ondergrens zal Marin niet zakken. Maar hij zal de bovengrens van Frenkie ook niet halen", vervolgt Joos, die de drive van de Roemeen looft. "Marin is echt een motor voor een ploeg. Dat maakt hem opwindend om naar te kijken. Wat dat betreft is het meer een type-Edgar Davids. Niet een man van veel hoogstandjes, maar zijn functionele techniek is meer dan behoorlijk."

Ook naast het veld haalt Ajax een professional in huis. "Hij is geen mannetje met maniertjes. Hij zal niet in de media verschijnen omdat hij zes vriendinnen heeft gedumpt of 25 nieuwe tattoos heeft laten zetten. Hij heeft wat dat betreft een soort soberheid over zich. Echt een trouwe soldaat voor je club. Ze zullen hem in Luik zeker nog gaan missen. Hij is de maizena van het team: de man die de boel bij elkaar houdt."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Denk je dat Marin zal slagen bij Ajax?

(250 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws