'Club Brugge genekt door De Bleeckere, strafschop van Genk was onterecht'

'Club Brugge genekt door De Bleeckere, strafschop van Genk was onterecht'

Gepubliceerd: vrijdag 19 april 2019 om 07:31vr 19-04-2019 om 07:31

Laatste update: vrijdag 19 april 2019 om 09:25vr 19-04-2019 om 09:25

KRC Genk won vorige week van Club Brugge, waardoor de kloof tussen beide teams is opgelopen tot vier punten. De Limburgers kregen een strafschop toegekend wegens discutabel handsspel, maar dat was onterecht, zo blijkt.

Het Nieuwsblad schrijft namelijk dat de nieuwe regel wel klopt, maar dat er een uitzondering bestaat. En die luidt als volgt: "Een speler zal doorgaans niet worden bestraft als de bal de hand/arm raakt als… de bal van zijn eigen lichaam komt, of het lichaam van een andere speler (van eender welk team) die er zo dicht bij stond dat het bijna onmogelijk is om contact met de bal te vermijden."

Geen Calimero
Conclusie: de strafschop voor Genk had er nooit mogen komen. Maar waarom werd die dan wel gefloten? ‘Navraag leert dat De Bleeckere het in zijn uiteenzetting wel aanhaalde, maar dus niet vermeldde in de powerpointpresentatie die de refs kregen toegestuurd’, aldus de krant.

Mede door die strafschop – het stond op dat moment nog 1-1 – is Club Brugge nu op achtervolgen aangewezen. "Maar er is toch niets meer aan te veranderen. We gaan ook geen Calimero spelen. Onze aandacht gaat volledig naar het veld", aldus manager Vincent Mannaert.

Poll

Wie is hier in de fout gegaan?

(1003 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws