Frankfurt schakelt Benfica uit, ook Arsenal, Chelsea en Valencia door

18-04-2019 23:00 Laatste update: 23:04
3

Chelsea, Arsenal, Eintracht Frankfurt en Valencia hebben zich donderdagavond geplaatst voor de halve finales van de Europa League. Voor Arsenal en Valencia ging dat makkelijker dan voor Frankfurt en Chelsea. Arsenal neemt het op tegen Valencia en Frankfurt speelt tegen Chelsea.

Napoli - Arsenal 0-1
Er kon niet veel meer misgaan voor Arsenal, dat de thuiswedstrijd eenvoudig met 3-0 wist te winnen. Ondanks een ruime achterstand ging Napoli vol voor een stunt. Via onder meer Arek Milik kreeg de nummer twee van Italië mogelijkheden op een vroege goal. De oud-Ajacied leek zijn ploeg na 25 minuten op 1-0 te zetten, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel.

De score werd na ruim een half uur geopend door Alexandre Lacazette. De Franse spits verraste alles en iedereen en schoot een vrije trap van een meter of 25 prachtig binnen: 0-1. Daardoor moest Napoli vijf keer scoren om Arsenal uit te schakelen, een onmogelijke opgave.

Carlo Ancelotti besloot in de rust om Dries Mertens te brengen, maar de Belg kon niet voor het nodige gevaar zorgen. Pierre-Emerick Aubameyang kon de score verdubbelen voor Arsenal, maar liet dat een aantal keren na. Het Europese seizoen van Napoli gaat als een nachtkaars uit.

Chelsea - Slavia Praag 4-3
Chelsea stevende in eigen huis af op een monsterscore, maar kreeg het in de tweede helft toch nog knap lastig tegen het stugge Slavia Praag. De Londenaren wonnen uit op het nippertje met 0-1 en kwamen thuis al vroeg op voorsprong via Pedro. Tien minuten later werd het zelfs 2-0, waarna Olivier Giroud na 17 minuten (!) 3-0 maakte. Tomas Coucek deed namens Slavia Praag iets terug, maar nog geen minuut later maakte Pedro zijn tweede treffer en de vierde van Chelsea.

Het leek beslist op Stamford Bridge, maar Slavia Praag maakte in de tweede helft uit het niets twee doelpunten in twee minuten tijd. Petr Sevcik verraste Kepa met een afstandsschot, om kort daarna opnieuw toe te slaan: 4-3. Een echt slotoffensief bleef uit voor Slavia Praag. Eden Hazard wed na 65 minuten naar de kant gehaald. De Rode Duivel was goed voor een assist, maar kreeg het ook hard te verduren.

Valencia - Villarreal 2-0
Valencia had na de 1-3 overwinning van vorige week weinig te vrezen van Villarreal. De ploeg van trainer Marcelino kwam thuis nauwelijks in gevaar en wist na de 1-0 van Antonio Latorre dat de halve finale zo goed als binnen was. Villarreal geloofde er niet meer in en leek de schade vooral te willen beperken. Dat lukte in de eerste helft goed, al kreeg de ploeg hier en daar nog kansjes op een gelijkmaker.

Het tweeluik werd in de tweede helft definitief in het slot gegooid door Dani Parejo, die er 2-0 van maakte voor Valencia. Beide ploegen speelden de wedstrijd in een rustig tempo uit.

Frankfurt - Benfica 2-0
Het is Benfica niet gelukt om zich te plaatsen voor de halve finales van de Europa League. De Champions League-tegenstander van Ajax in de groepsfase won thuis met 4-2 van Eintracht Frankfurt, maar ging in Duitsland met 2-0 onderuit. Dat was voor Frankfurt genoeg om Benfica uit te schakelen.

Frankfurt maakte in de eerste helft de dienst uit, waardoor het wachten was op het Duitse doelpunt. Benfica, dat achterover leunde en op de counter loerde, kreeg na ruim een half uur de deksel op de neus dankzij Filip Kostic, die op de juiste plek stond om een rebound binnen te werken.

Frankfurt bleef gevaarlijk en solliciteerde via Ante Rebic en Luka Jovic naar de beslissende 2-0. Benfica hield het lang vol, maar incasseerde de tweede tegentreffer ongeveer 25 minuten voor tijd. Rebic bracht Sebastian Rode perfect in stelling, die van buiten de zestien hard uithaalde.

In de slotfase kon Eintracht alleen maar tegenhouden. Via Eduardo Salvio kreeg de Portugese topclub nog een kans op de 2-1, maar zoveel geluk had Benfica niet.