Mechelen wist nederlaag tegen Lokeren uit met winst tegen amateurclub

18-04-2019 21:55 Laatste update: 22:17
1

KV Mechelen heeft zijn tweede oefenwedstrijd in aanloop naar de bekerfinale tegen KAA Gent (1 mei) gewonnen. De troepen van Wouter Vrancken versloegen Thes Sport met 1-2.

De Limburgse ploeg speelt in de eerste amateurklasse, maar maakte het Mechelen knap lastig in de eerste helft. De meeste kansen waren wel voor Malinwa. Halfweg de eerste periode kon William Togui de bezoekers op voorsprong zetten. Hij kopte een voorzet van Nicolas Storm tegen de touwen.

Lang stond die voorsprong echter niet op het scorebord. Een paar minuten later kwam Thes op gelijke hoogte via Sam Van Aerschot, die scoorde na een carambole. Na de pauze kon Mechelen de 1-2 zege echter veiligstellen dankzij een owngoal van Christiaens.

Mechelen wint dus zijn tweede oefenpot in aanloop naar de bekerfinale tegen KAA Gent op 1 mei in het Koning Boudewijnstadion. De eerste wedstrijd werd verloren met 3-0 van Sporting Lokeren.