Clement spreekt niet met Preud'homme: We mijden elkaar nu een beetje

Clement spreekt niet met Preud'homme: "We mijden elkaar nu een beetje"

Gepubliceerd: donderdag 18 april 2019 om 18:00do 18-04-2019 om 18:00

Laatste update: donderdag 18 april 2019 om 18:04do 18-04-2019 om 18:04

Standard - KRC Genk kan een heel belangrijke wedstrijd worden in de titelstrijd. Als KRC Genk kan winnen zet het Standard op liefst acht punten. Een droomscenario, weet ook coach Philippe Clement.

Met Michel Preud'homme treft hij een oude bekende van bij Club Brugge. "Af en toe horen Michel en ik elkaar nog, maar dit zijn de weken waarin we elkaar een beetje mijden. Of we elkaar nog kunnen verrassen? Neen. Mochten we iets zoeken om elkaar te verrassen, dan zouden we vooral onze eigen spelers verrassen. We weten hoe we over voetbal denken en welke tactieken we daar voor gebruiken", klinkt het bij Sporza.

Door de 3-1 tegen Club Brugge lijkt KRC Genk gelanceerd, maar daar schuilt ook gevaar in. "Dit zijn misschien gevaarlijke weken, want als je zo'n goeie prestatie brengt en zoveel lof krijgt, dan is er gevaar dat je even geniet. Maar dit is een nieuwe kans om te bevestigen. Als de spelers op Sclessin alles kunnen bevestigen en hetzelfde kunnen brengen met hetzelfde resultaat, dan zou het een fantastisch weekend zijn."

Een snelle tegengoal zou Genk niet kraken, weet Clement. "Ik heb in anderhalf jaar nog geen enkele keer geweten dat mijn spelers met de kop in de grond liepen. Dat wil niet zeggen dat je alle wedstrijden wint, want we hebben ook soms verloren. Maar de spelers hebben altijd tot de laatste seconden gevochten voor een resultaat. Dat zit in deze groep."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Wie wint Standard - KRC Genk?

(863 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws