Pozuelo wordt niet gemist bij Racing Genk: Collectief heeft altijd de overhand

Pozuelo wordt niet gemist bij Racing Genk: "Collectief heeft altijd de overhand"

Gepubliceerd: donderdag 18 april 2019 om 10:35do 18-04-2019 om 10:35

Door het vertrek van Alejandro Pozuelo werd er hevig getwijfeld aan de titelkansen van koploper met Racing Genk. Met 9 op 12 in Play-Off 1 heeft Genk voorlopig aangekund ook zonder de Spaanse spelmaker een hoog niveau te kunnen halen. Dieumerci Ndongala is niet verrast. 

"Met het vertrek van Pozuelo hebben veel mensen ons onderschat. Aan de ene kant hebben we een kwaliteitsspeler verloren, maar aan de andere kant hebben we kunnen laten zien wat we echt waard zijn, zowel individueel als collectief. In Genk heeft het collectief altijd de overhand. Het is keer op keer aangetoond dat wanneer een schakel ontbreekt, je toch wint", klinkt het in La Nouvelle Gazette.

Ndongala erkent wel dat Pozuelo erg belangrijk voor Genk en hem persoonlijk was. "Op het veld was hij een technisch leider. We konden op hem vertrouwen omdat hij een visie op spel heeft die onvergelijkbaar is. Hij kon de bal bij zich houden en hij had een uitzonderlijke creativiteit. Qua pure kwaliteiten is het ongetwijfeld de sterkste speler waarmee ik heb kunnen spelen", besluit de flankspeler van de Limburgers.

Lees ook: Heynen doet Pozuelo helemaal vergeten bij Genk: 'Drukt zijn stempel'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws